Áttekintő értékelés az OGYÉI szempontrendszere alapján

Mit értünk az áttekintő értékelés az OGYÉI szempontrendszere alapján értékelés alatt?

Ez az elemzés az OGYÉI által kialakított szempontrendszer megfelelőségi tesztje, az adott gyógyszertárban felvett hiányosságok listázása, a hozzájuk kapcsolódó megoldási javaslatokkal, melyet a gyógyszertárban készítünk el. Az OGYÉI mint hatóság elvárásrendszere  rendkívül sokrétű, a vonatkozó jogszabályok alapján vizsgálja folyamatosan a gyógyszertárakat.
Az értékelésben a személyre szabottság mellett a több, mint 15 éves, közforgalomban szerzett személyes tapasztalatunk és javaslataink is segítik a jogszabályok mindennapi betartását.

OGYÉI ellenőrzés utáni tanácsadás

Miért van szükség az áttekintő értékelés az OGYÉI szempontrendszere alapján elemzésre?

Az OGYÉI, mint hatóság, a vonatkozó jogszabályok és az általa kialakított szempontrendszer alapján folyamatosan vizsgálja a gyógyszertárakat. Elvárás-rendszere rendkívül sokrétű, célja az adott gyógyszertárban előforduló hiányosságok feltárása.
Ez a szóban forgó gyógyszertárban elvégzett elemzés egy, az OGYÉI szempontrendszere alapján elkészített megfelelőségi teszt, mely az adott gyógyszertárban felvett hiányosságok listázására, valamint a hozzájuk kapcsolódó megoldási javaslatokra vonatkozik.

A szempontrendszer nyilvános, viszont egyre kevésbé van idő annak rendszeres belső ellenőrzésére az egyre súlyosbodó munkaerőhiány, vagy az egyre nagyobb figyelmet igénylő gyógyszertári munkafolyamatok miatt. Az eddigi tapasztalataink mind azt mutatják, hogy bár tudják a kollégák, hogy mit kellett volna leellenőrizni, vagy elvégezni, de a szerteágazó napi feladatok miatt mindez a lista végére csúszik, pedig a hatósági ellenőrzések esetén fellelt hibák akár pénzbüntetést, de legrosszabb esetben a működési engedély felfüggesztését vagy visszavonását is eredményezhetik.

Hogyan alkalmazzuk az áttekintő értékelés az OGYÉI szempontrendszere alapján elemzést?

Hasonlóan a tisztigyógyszerészek által végzett ellenőrzési folyamatokhoz, áttekintjük a patika működésének jogszabályban meghatározott feltételeit, melynek következtében csak az adott hiányosság kijavítására kell koncentrálni, mindezt következmények nélkül.

Mit fog kapni a gyógyszertári áttekintő értékelés az OGYÉI szempontrendszere alapján elemzés során?

Az értékelés során az észlelt hibákat listázzuk és a hiba javítására konkrét javaslatot teszünk.

Időpontfoglalás