OGYÉI ellenőrzés utáni tanácsadás

Mit értünk az OGYÉI ellenőrzés utáni tanácsadáson?

Amennyiben egy gyógyszertárban az OGYÉI hatósági ellenőrzése során jogszabálysértés(eke)t talál,  a gyógyszertárnál tett helyszíni felmérés után pontos javaslatokat tudunk tenni annak érdekében, hogy a gyógyszertár az OGYÉI határozatban kifogásolt jogszabályi pontoknak meg tudjon felelni.

OGYÉI ellenőrzés utáni tanácsadás

Miért van szükség az OGYÉI ellenőrzés utáni tanácsadásra?

A tapasztalatunk azt mutatja, hogy még a kifejezetten gyakorlatias gyógyszertárvezetők körében is az első ijedtség után elkezdődik egyfajta kapkodás, hogy a problémán minél hamarabb túllendüljön. Sokszor igaz az is, hogy stigmaként élik meg, ha a hatóság az általuk vezetett gyógyszertárban hiányosságokat tár fel, pedig időt és energiát nem kímélve dolgoznak a vállalkozásukban. Így gyakran a legkézenfekvőbb megoldást nem látják meg, amit egy külső nézőpontból, a problémától távolabb álló személy viszont könnyedén észrevesz. Nem egy esetünk volt már, ahol a jogszabály pontos ismerete is hiányzott a probléma megoldásához. A tanácsadás után pontos cselekvési tervet adunk át, melynek a megvalósításával a gyógyszertár teljes mértékben eleget tud tenni az OGYÉI határozatba foglaltaknak. 

Hogyan történik az OGYÉI ellenőrzés utáni tanácsadás?

A kapcsolatfelvételt és az igényfelmérést követően a tanácsadáshoz szükség van:

  •  az OGYÉI határozatának megtekintésére (mivel ez érzékeny adatokat tartalmaz, titoktartás vonatkozik rá!),
  • a helyszín megtekintésére,
  • a probléma pontos bemutatására,
  • megfelelő nyitottságra.

Mit kap a gyógyszertár az OGYÉI ellenőrzés utáni tanácsadás során?

A helyszíni felmérés után pontos cselekvési tervet adunk át írásban, melynek megvalósításával az OGYÉI által feltárt hiányosságok a jogszabályi környezetnek teljes mértékben megfelelően javíthatók, így a jövőbeni büntetések, retorziók elkerülhetők.

Időpontfoglalás